neděle 25. října 2015

The Weeknd - Beauty Behind The Madness (2015)


Fanatikem Weeknda sem uz roku 2011, kdy vydal mixtape House Of Balloons. Proc sem se do tyhle recenze ale nijak nehrnul, vysvetli nasledujici body:

Soudrznost - pisne za sebou proste nedrzej. Mame tu jako prvni orchestr, hned potom oldschool swing.. vyborny Earned It z 50 odstinu sedi melo zustat jako single a nemeli ho cpat do debutniho alba. Predchozi album Kissland bylo mnohem lip provazany.

Originalita - Abel v interview pro Times rekl, ze nenavidi strukturovany songy, ktery mu producenti vzdycky cpali, ze je punker a radsi vytvori 8 minutovej track. Kvuli slave a produkci se ale musel zamerit vic na refreny, ktery jak rika, nejsou jednoduchy. Docela to chapu, se singlem I Cant Feel My Face sem ale cekal, ze bude deska znit funky, a to se nestalo. Treba nedavno vydana pisen "Nocturnal" od elektronickyho dua Disclosure je se svym osmdesatkovym diskopopem pro album jako vysita a dokazal bych si ji na nem predstavit.

Hosti - Labrinth nuda. Ed Sheeran mi je nesympatickej uz od pohledu. Nejsem fanousek ani Lany Del Ray, takze tyhle featy sou pro me naprosto nezazivny.

Co rict nakonec. Beauty Behind The Madness ma svoje single hity, ktery Abelovi pomohly ovladnout pop charty na prvnich mistech. Kdyz se podivame ale na predchozi tvorbu (cokoliv od Trilogie ke Kisslandu) tohle je to nejslabsi, co bylo vydany. 3/5

Top pisne:
Real Life, The Hills, Often, Shameless, Earned It

Youtube: